Dansstijlen

Moderne dans

Bij moderne dans kun je jezelf lekker laten gaan. Je kunt er al je gevoel en emotie in kwijt. We werken met invloeden van José Limón en Merce Cunningham. Een les waar je werkt aan je techniek, maar waar ook aandacht wordt besteed aan inlevingsvermogen. Met die combinatie kunnen we de gaafste stukken neerzetten.

Jazz

In de jazzles wordt gebruik gemaakt van de jazz-danstechniek. Er wordt gedanst op hedendaagse muziek die herkenbaar is voor de leerlingen. Door het technische aspect worden ze uitgedaagd en door gebruik van eigentijdse muziek kan iedereen zijn ei erin kwijt.

Klassiek Ballet

De balletlessen worden bij ons gegeven volgens de Vaganovamethode, met een standaard lesopbouw. Ook wordt er steeds weer gewerkt aan nieuwe choreografieën. Buiten dat klassiek ballet technisch en natuurlijk ook erg leuk is, is het ook erg goed voor je lichaam. Het is de basis van iedere dansstijl.

Tapdance

Tapdance wordt over het algemeen gedanst op jazz-achtige muziek. Maar hoe leuk is het om te tappen op andere stijlen muziek, zoals pop of funk. Een sprankelende les die tevens goed voor de conditie is, want onderschat tapdance niet…!

Peuterdans

Zoals de titel al zegt: een les speciaal voor peuters! Met herkenbare liedjes geven we ze spelenderwijs de basis mee van de technische danspassen. Met plezier en een grote glimlach zijn we 30 minuten helemaal in de fantasiewereld van de 2- tot 4-jarigen. Een cadeautje om te geven deze les!

Kanjers

Deze groep is een speciaal opgezette dansles voor leerlingen met een verstandelijke beperking. In deze les staat niet alleen dans, maar ook spel centraal. De combinatie van die twee zorgt voor een vrolijke en kleurrijke les waarin hard gewerkt wordt. De leerlingen van deze les zullen net als de andere groepen deelnemen aan de optredens en voorstellingen.

Rollend ballet

Deze balletles is speciaal voor leerlingen die lopen met behulp van een rollator. De lesopbouw is hetzelfde als in een reguliere balletles. Alleen is de les aangepast aan het dansbereik en gebruik van de rollator. Ook deze leerlingen zullen gewoon meedansen tijdens optredens en voorstellingen.

Streetdance

Alles eruit gooien op de muziek van nu door middel van strakke bewegingen en accenten. Streetdance is als het ware een soort mix van diverse stijlen die terug komen in één hippe dansstijl.